5 redenen om chauffeur te worden
Columns

5 redenen om nu chauffeur te worden

Wij zoeken chauffeurs!!! Momenteel is er veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Maar door het negatieve imago lopen mensen niet warm voor dit mooie beroep. En daarom geef ik 5 redenen waarom jij nu chauffeur moet worden.

1. Baangarantie

Ga je nu je rijbewijs halen dan heb je gegarandeerd een baan als chauffeur. De economie groeit en door de vergrijzing gaan veel oudere vrachtwagenchauffeurs met pensioen. Ook de komende jaren zal de vraag naar chauffeurs groot zijn.

2. Veel keuze

Rijd je liever met zeecontainers of liever levensmiddelen? Of misschien is bijzonder vervoer wel iets voor jou. De keuze is reuze. In bijna alle sectoren is er vraag naar personeel. Dus kijk eens rond en ontdek wat je leuk vindt.

3. Fulltime of parttime

De tijd dat een chauffeur alleen maar aan het werk was ligt achter ons. Er is steeds meer balans tussen werk en privé. Bij veel bedrijven kun je tegenwoordig parttime werken. Ben je een nachtbraker of toch meer een vroege vogel? Ook in werktijden is er steeds meer keuze. Maar als je veel van huis wilt zijn, dan is internationaal chauffeur iets voor jou.

4. Modern gereedschap

Een vrachtwagen is meer dan een auto. Het is je werkplek, kantoor, kantine en soms ook je woning. De truckfabrikanten hebben de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt op gebied van design en comfort en maken prachtige auto’s. Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete merk, maar slechte auto’s worden er niet meer gemaakt. En door de milieuwetgeving rijd je altijd met nieuw materiaal.

5. Waardering

Waardering voor de Nederlandse chauffeur was tot een absoluut dieptepunt gedaald. Maar we zitten nu op een keerpunt. De waardering komt terug. Door het tekort aan chauffeurs moeten bedrijven zuinig zijn op hun personeel. Bedrijven doen steeds meer om nieuwe chauffeurs te werven met lokkertjes als bonussen of een auto van de zaak. Met de invoering van het Mobility Package wordt er meer gedaan om oneerlijke concurrentie te verminderen en arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dit maakt het steeds leuker om vrachtwagenchauffeur te zijn. Dus waar wacht je nog op?

Lees hier alles over het Mobility Package: Mobility Package – Transport en Logistiek Nederland (tln.nl)

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *