gezond eten onderweg
Columns

Gezond eten onderweg

Vakantie!!!! De tijd dat veel mensen de auto pakken en vertrekken naar een mooi oord. Toch wil je tijdens je roadtrip ook gezond eten onderweg en niet alleen maar fastfood naar binnen duwen. Als je dagelijks op de weg zit kun je het je financieel en lichamelijk ook niet permitteren om iedere dag vette broodjes bij de pomp te halen. Daarom deel ik je in deze blog een paar makkelijke en gezonde eettips, zodat je onderweg ook gezond kan eten.

Volkorenbrood

Volkorenbrood is mijn nummer één eten voor onderweg. Het vult goed en makkelijk te eten tijdens het rijden. Mijn vrachtwagen is uitgerust met een koelkast, en daarom eet ik graag een broodje met kipfilet. Heb je deze luxe niet en moet je het doen zonder koeling, dan is vleeswaren geen verstandige keuze. Zeker niet op een warme zomerdag. Kies dan bijvoorbeeld voor een 100% pindakaas.

Fruit

Een auto die pikt en plakt. Dat wil je niet! Als je onderweg bent raad ik het niet aan om ‘nat’ fruit te eten. Dus laat de kiwi’s en sinaasappels lekker bij de groenteboer liggen. Appels en bananen zijn een beter optie. Ook druiven zijn zeer geschikt om in de auto te eten.

Groente

Bij iedere supermarkt kun je snackgroenten kopen. Ideaal voor onderweg. Kleine tomaatjes, komkommertjes en paprika. Heerlijk vind ik het! Meestal zit het ook nog in een handige beker die in je bekerhouder past. Een nadeel is dat snackgroenten vaak duurder zijn dan gewone groenten. Als je op de kleintjes wil letten, snij je de groente zelf en neem je het mee in een bakje.

Maaltijdsalades

Wil je niet alleen maar brood eten? Dan biedt een maaltijdsalade een oplossing. Ik vind persoonlijk de salades met walnoten en geitenkaas erg lekker. Pas wel een beetje op met de saus natuurlijk.

Kies een mooi en rustig plekje

Uiteraard wil je ook genieten van je roadtrip. Dus kies een mooi plekje langs de weg en geniet in alle rust van je heerlijke gezonde maaltijd. Goed voor je lijf en goed voor portemonnee. WIN-WIN.

Gezond eten onderweg
Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *