Een dag uit het leven van een vrachtwagenchauffeur
Dagboek van een chauffeur

Een dag uit het leven van een vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeurs! Je ziet ze iedere dag rijden. Maar hoe ziet een dag van een vrachtwagenchauffeur eruit? In deze blog neem ik je mee in een dag uit het leven van een vrachtwagenchauffeur.

Vroeg beginnen

Piep, piep, piep!!! Mijn wekker ging om 03:45 uur. Want een dag van een vrachtwagenchauffeur begint meestal vroeg. Slaperig wandel ik de badkamer in en fris me op.
Mijn dag begin ik altijd met een pilletje Euthyrox. Mijn schildklier werkt niet goed en daar slik ik medicijnen voor. Daarna schenk ik twee koppen koffie in. Na het innemen van het zwarte goedje stap ik in de auto om naar mijn truck te gaan. Het bedrijf waar ik werk is gevestigd in Apeldoorn. Een klein half uur rijden vanaf mijn huis in Deventer. Om 05.00 uur moet ik vertrekken met mijn rit.

Aankoppelen en wegwezen

In Apeldoorn staat mijn rit al klaar. Ik pak de sleutels van mijn truck en koppel de juiste trailer aan. Vandaag staat er eerst een rit naar onze vestiging in Etten-Leur op de planning. Dit is ruim twee uur rijden vanuit Apeldoorn. Dus mijn dag begint relax.

Rit laden in Etten-Leur

Om het terrein op te mogen moet ik mij eerst melden bij de portier. Ik ben aangemeld en mag snel verder om mij te melden bij de planning. Van de planner krijg ik te horen dat ik geladen word voor een klant in Groningen en in Drachten. Groningen is 265 km rijden dus voorlopig hoef ik alleen maar te sturen.

pauze maken ergens langs de snelweg

Verplicht pauze nemen

Omdat ik als chauffeur niet onbeperkt mag rijden, moet ik af en toe verplicht pauze houden. Na 4,5 uur rijden moet ik een pauze maken van 45 minuten. Komt mooi uit want ik kreeg ook wel honger. Momenteel volg ik een gezondheidstraject van STL en daarom eet ik zo gezond mogelijk. Ik neem nu havermoutpap en fruit. Na mijn verplichte pauze vervolg ik mijn weg richting Groningen.

Lossen in Groningen en Drachten

Rondom Groningen wordt er flink aan de weg gewerkt. Het is iedere keer weer de vraag hoe je nu moet rijden. De afrit naar het centrum bleek iets verlegd te zijn. Het lossen bij deze klant is altijd goed geregeld. Twee losdocks zijn aanwezig en dat is ideaal, omdat je zo snel de goederen uit de trailer kan lopen. En zoals altijd krijg je hier hulp van de medewerkers. Daarom ben ik al snel gelost en kan ik verder naar Drachten. Hier moet ik wel lossen met de laadklep. Maar omdat het maar om 7 pallets gaat stelt het niet veel voor.

Twee straten verderop laden

Efficiënt is van groot belang in het transport. Hoe gaaf is het dan ook dat je een paar straten verderop kan laden. Bij een opslagpunt staan voor ons dagelijks een aantal vrachten klaar. Het mooiste is dat je geladen wordt. Of er staat al een geladen trailer voor je klaar. Vandaag moet ik nog wel geladen worden. Je bent vrij om een kop koffie te pakken en dat maakt het wachten wel zo prettig. Meestal lees ik een boek of bekijk iets op mijn telefoon tijdens het wachten. Na het laden kan ik weer terug naar Apeldoorn. Om iets voor 19.00 zit ik thuis aan het avondeten.

Meer zien van een dag uit het leven van een chauffeur?

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van mijn avonturen onderweg? Volg mij dan op Instagram: Jarno van den Noort (@jarno_van_den_noort) • Instagram-foto’s en -video’s

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *