dagboek van een chauffeur
Dagboek van een chauffeur

GVT WORDT ID LOGISTICS

Zoals mijn vaste lezers weten ben ik in dienst bij GVT Transport & Logistics in Apeldoorn. De volledige naam is echter GVT Transport & Logistics-Part of ID Logistics. Want GVT is sinds november vorig jaar onderdeel van ID Logistics. Deze, van oorsprong Franse logistieke reus, biedt logistieke diensten aan over de hele wereld en is zeer actief in de Benelux. En daarom begint mijn ‘Dagboek van een chauffeur’ vandaag niet in Apeldoorn, maar in ‘s-Hertogenbosch. Lees mee en leer een les met blog nr. 6.

‘s-Hertogenbosch

Mijn dag is al vroeg begonnen. Om 04.30 opstaan is geen uitzondering. Vandaag ben ik om 05.45 uur in Apeldoorn. Om 06.00 uur wil ik vertrekken, maar eerst moet ik nog een lege oplegger aankoppelen. Door een miscommunicatie blijkt de oplegger die voor mij is gepland weg te zijn. Een nachtelijke collega heeft een lekke band gekregen en daarom ‘mijn’ oplegger meegenomen. Na wat geschuif door de planner krijg ik een andere oplegger mee en vertrek ik om 06.30 richting ‘s-Hertogenbosch.

Om 08.00 uur ben ik bij ID Logistics in Den Bosch. Deze vestiging wordt gebruikt als DC voor een tuincentrum. Ik meld mij bij de expeditie en krijg te horen dat mijn rit al geladen is in een andere oplegger. De lege oplegger mag ik afkoppelen op een laaddock, zodat ze deze kunnen laden voor een andere rit. De papieren worden getekend. En onder het genot van een kopje koffie begin ik met mijn rit naar Emmeloord en Drachten.

lD Logistics Den Bosch Dagboek van een chauffeur
In ‘s-Hertogenbosch kan ik de lege trailer afkoppelen en een volle aankoppelen

Om de tuin geleid

In Emmeloord ben ik even in de war welke inrit ik moet nemen. Dit is voor mij de eerste keer dat ik bij deze winkel ben. De eerste inrit leidt naar de parkeerplaats voor klanten met personenauto’s. Verderop zie ik nog een inrit die naar de achterkant van het pand loopt. Alleen is het hek naar deze inrit gesloten. Uit het magazijn komt een vrolijke jongeman gestapt en komt lachend naar mij toen. “Je had de eerste inrit moeten nemen. En dan achterwaarts langs het pand. Zo kom je hier weer uit”, zegt de lolbroek en verdwijnt weer in het magazijn. Verderop kan ik op een rotonde keren en neem de juiste inrit. Samen met de medewerkers zetten we de “bloemetjes buiten” en is het lossen zo gebeurd.

In Drachten ben ik al vaker geweest dus hier rijd ik blindelings naartoe. De medewerker is buiten aan het opruimen en ziet me al aankomen. Als ik achteruit de losplek op manoeuvreer staat hij al klaar met de heftruck. Snel stap ik uit de cabine en klim in de oplegger. “De winkel wordt klaargemaakt voor het voorjaar en daarom is druk met handel”, zegt de tuinspecialist. “En laat de zomer maar komen, want de winter komt toch niet meer.” En zo lossen we samen de voorjaarscollectie.

Dagboek van een chauffeur
Lossen in Drachten
Vrachten in Drachten

Een industrieterrein verderop kan ik laden voor Apeldoorn. Dit is een vaste klant en dagelijks halen we hier meerdere vrachten op. Ik sta gepland als laatste vracht van de dag. Dus ik moet nog even geduld hebben tot ik geladen ben. Gelukkig zijn mijn collega’s er nog en dat maakt het wachten nog best gezellig. Op de terugweg ga ik nog langs het tankstation en gooi de tanks weer vol. Het is rond 17.00 uur en krijg best een beetje trek. De heerlijke broodjes in het winkeltje kan ik daarom ook niet weerstaan. Vergezeld van een broodje curryworst rij ik het stuk terug naar Apeldoorn. Een klein geluksmoment is dat ik vandaag 444.4 km heb gereden. Mooi he?

Dagboek van een chauffeur
Laden in Drachten
Meer zien?

Volg je mij al op de socials? Op TikTok, Instagram en Facebook staat een filmpje van mijn werkdag in 1 minuut. Hou je het liever zakelijk? Ik ben ook te volgen op LinkedIn.

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *