dagboek van een chauffeur
Dagboek van een chauffeur

POSITIEF GETEST

Deze week verliep positief. Maandag had ik een mooie rit naar onze oosterburen. De rest van de week was ook positief. Maar dan op een andere manier. Het was namelijk de uitslag van de coronatest. De hele familie is nu besmet met het coronavirus en we zitten in quarantaine. Hoe we dat beleven lees je in blog nr. 7.

Niet of maar wanneer

Het coronavirus hing al een tijdje in de lucht. Op de school van mijn dochter waren al meerdere besmettingen. Ook mijn dochter(5) werd vorige week besmet. Gelukkig heeft zij er weinig last van. En ook op de crèche van mijn zoontje(2) ging het coronavirus als een lopend vuurtje. Dus voordat ik naar mijn werk ben gegaan heb ik een zelftest gedaan en die was negatief. Ik had ook geen klachten.

Ik had een prachtige rit afgelopen maandag. Eerst lossen bij een bouwmarkt in Emmen en een diervoederfabriek in Coevorden. En dan laden in Bramsche, iets boven Osnabrück. Van 2004 tot 2012 reed ik internationaal en voornamelijk in Duitsland. Dit land heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Mocht je als chauffeur nu een grens passeren let er dan op dat je de landcode in de tachograaf invoert. Zoals iedere ochtend bel ik altijd even met het thuisfront om goedemorgen te wensen. Mijn vriendin gaf aan dat ze zich niet fit voelde. Je voelt de bui al hangen!

Geveld door het coronavirus

Toen ik ’s avonds thuis kwam was mijn vriendin best wel ziek. Ik heb gelijk contact opgenomen met de planning of er ruimte was om vrij te nemen. Er moet voor de kinderen gezorgd worden nu ze niet naar school mogen. Gelukkig kon dit.

De volgende ochtend voelde ik mij ook niet fit. Ik had last van mijn keel en hoofdpijn. Toch gaf de thuistest aan dat ik negatief was. Wel voor de zekerheid een afspraak gepland bij de GGD.

“Het voelt alsof ik een nacht onder de tap heb gelegen en een slof sigaretten heb opgerookt”

De rijdende dichter
Positief

Vandaag kreeg ik de uitslag: Positief. Fit voel ik mij ook niet. Ik ben niet doodziek. Lamlendig, hoofdpijn en last van mijn keel. Het voelt alsof ik een nacht onder de tap heb gelegen en een slof sigaretten heb opgerookt. Nu bestaan mijn dagen uit Paw Patrol kijken, K3 luisteren en spelletjes spelen. Verder rustig aan doen en hopen dat het coronavirus snel weer vertrekt.

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *