Laden ID Logistics E
Dagboek van een chauffeur

De eerste rit van 2023

Met de feestdagen achter ons maken we ons weer op voor een frisse start. Het jaar begon rustig voor mij. Ik had nog veel vrije dragen over van het jaar 2022. En dus heb ik een aantal verlofdagen opgenomen. En ook mijn eerste rit begon rustig. Vier stops had ik maar. Dus een heerlijke eerste rit voor 2023!

De wekker weer zetten

Na twee vrije weken viel het wel weer tegen om door de wekker gewekt te worden. Om 03.30 om wel precies te zijn. Een sterke bak koffie doet wonderen. Na twee koppen van het zwarte goud stap ik in de auto om naar Apeldoorn te rijden.

Om 05.00 uur moet ik vertrekken om een trailer weg te brengen naar het IDL (ID Logistics ) depot in Etten-Leur.

Koppelen en wegwezen

Voordat ik het terrein op mag meld ik mij bij de portier. Ik moet aangemeld zijn om het terrein op te mogen. Gelukkig is dit gebeurd en kan ik mij melden bij de transportplanning. De trailer mag ik afkoppelen op de parkeerplaats en ik mag een andere trailer aankoppelen. Deze staat geladen voor mij klaar. Na net tekenen van de documenten kan ik op pad naar mijn eerste klant 158 km verderop.

Uitventen

Mijn eerste stop heb ik in Doetinchem. Het is blijkbaar rookpauze, want er staan twee mannen buiten. Komt mooi uit! Hierdoor kan ik gelijk beginnen met lossen en ben ik binnen 20 minuten klaar.

Dagboek van een vrachtwagenchauffeur
Lossen in Doetinchem

Het tweede adres in de trailer bevindt zich in Hengelo. Dat is een klein uur rijden vanaf Doetinchem. En via de nieuwe N18 loopt dat lekker vlot. Ook hier ben ik zonder problemen gelost. Topdag!

Laden en naar huis

In Almelo moet ik nog een vracht ophalen. En gelukkig hoef ik hier zelf niks te doen, want inmiddels regent het flink. Ik meld me aan via de intercom bij de slagboom. De robotachtige stem geeft mij de orders om te gaan laden op dock 45. Na een tijdje hoor ik gestommel uit de trailer komen en het begint te bonken. Het laden is begonnen.

Na een half uur schreeuwt er iemand dat het laden klaar is. Ik loop naar het kantoor om de papieren op te halen en zet koers naar Apeldoorn. Spannender kan ik deze blog niet maken, want het was gewoon een goede rit!

Ajuus.


Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *