lossen in Alkmaar
Dagboek van een chauffeur

Dikke rit en boze fietsers

Van oost, naar zuid, naar noord en terug naar oost. Ook als je nationaal rijdt heb je soms ritten met veel kilometers en weinig stops. Maar wel met veel boze fietsers. Ik neem je mee op deze dikke rit!

Beginnen in oosten

Het is donker, koud en het regent als ik om 06.00 in de ochtend mijn truck start. Volgens mijn ritinstructie staat oplegger 848 voor me klaar. Omdat we veel koppelen, heb ik geen vaste oplegger. En daarom controleer ik de trailer altijd voor vertrek. De twee-assige Schmitz trailer ziet er netjes uit. Rond 06.15 vertrek ik uit Apeldoorn om naar Etten-Leur te rijden.

Koppelen in het zuiden

ID Logistics (IDL) heeft vestigingen over de hele wereld. Ik val onder de Benelux tak. IDL Benelux heeft meerdere hubs in Nederland en België. De trailer die ik nu achter mijn Daf CF heb, breng ik naar de hub in Etten-Leur. Hier koppel ik de trailer af. Een andere geladen trailer koppel ik weer aan. Deze is geladen met een vracht voor een retailer in Alkmaar. En dat is een mooi stukje sturen vanuit Etten-Leur.

Rijden langs Schiphol
lossen en in het noorden

Na ruim twee uren rijden kom ik aan bij de winkel in het centrum van Alkmaar. De losplaats staat vol met auto’s van bouwvakkers, die aan het werk zijn bij het naastgelegen flatgebouw. Noodgedwongen moet ik dus op het fietspad parkeren. En daar zijn niet alle fietsers blij mee. Mensen weten creatieve woorden te bedenken als je in de weg staat. Je kan zelf wel invullen wat deze woorden zijn. Erg vriendelijk zijn ze niet.

Centrum van Alkmaar
Laden in het noorden

IDL heeft ook een vestiging in Alkmaar. En aangezien ik hier toch leeg ben, moet ik hier een pendelrit ophalen voor Apeldoorn. De meeste vracht staat al klaar. Het wachten is nog op een aantal pallets. Deze worden opgehaald met een bakwagen. Soms lijkt het wel alsof alles perfect is geregeld, want de bakwagen komt aanrijden als ik aan het laden ben. Ik hoef dus niet lang te wachten. Tijd voor een kop koffie is er ook nog. Nu kan ik weer fris aan de terugreis beginnen.

ID Logistics Alkmaar
Lossen in het oosten

Na overleg met de rangeerchauffeur, krijg ik een dock toegewezen om de trailer af te koppelen. De vracht wordt gelost en verdeeld op postcode voor de volgende dag. Nog even de papieren invullen, inleveren bij de planning en dan zit mijn dag erop. Een rit van bijna 500 km. Mooi toch!

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *