pakketbezorger
Dagboek van een chauffeur

Hoe laat komt mijn bestelling?

Je zit met smart op je bestelling te wachten, maar er komt niks. In plaats van dat jij je vermaakt met je pas aangeschafte aankoop, zit je hulpeloos naar de voordeur te staren of de bezorger er al is. De hele dag heb je vrij genomen, maar niks, noppes, nada. Waar blijft je bestelling? In deze blog leg ik uit wat een vrachtwagenchauffeur moet doorstaan om de bestelling bij jouw voordeur te krijgen.

Waar blijft je bestelling?

Tegels, tuinmeubelen, bouwmaterialen. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan het in een webshop bestellen. Maar hoe komen die spullen bij jou aan de voordeur? De kleinere pakketten worden door de bekende pakketdiensten vervoerd. Je kent de gele, oranje en bruine busjes vast wel?

Maar het grotere werk wordt door vrachtwagens gebracht. En groter werk, betekent ook een grotere uitdaging. Heb jij weleens met een auto van 16,5 meter door je woonwijk proberen te rijden? Voor mij is dit dagelijkse kost. En dat is een behoorlijke uitdaging, want de oude binnensteden en woonwijken zijn niet ingericht voor zwaar vrachtverkeer.

Transport voor particulieren

Heel Nederland verbouwt zijn huis of is aan het klussen. Want tijdens het thuiswerken moet je er wel lekker bij zitten natuurlijk. Die bouwmaterialen en tuinmeubelen bezorg ik met een vrachtwagen met een lengte tussen de 13,5 meter en 16,5 meter. Een zogeheten Citytrailer is speciaal ontworpen om de steeds krapper wordende binnensteden te bevoorraden. Deze trailer heeft een lengte van 10,5 meter en is voorzien van één as die mee kan sturen. Dit betekent niet dat het makkelijk is. Kan jij je stationwagen fatsoenlijk parkeren in je straat? Dit vergt dus heel wat stuurmanskunst van een chauffeur.

Murphy’s law

Het rijden en manoeuvreren in stadscentra en woonwijken is tijdrovend. Smalle en doodlopende straten, veel eenrichtingsverkeer en vaak vol met geparkeerde auto’s. Dit vraagt de uiterste concentratie en stalen zenuwen van de chauffeur. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. En als chauffeur wil je niet graag vast komen te zitten door een inschattingsfout.

Een planner heeft meestal geen idee waar hij of zij zijn chauffeurs heen stuurt. En er wordt geen tijd ingepland om naar de juiste weg te zoeken. Heb je veel lastig te bereiken klanten dan loop je al snel achter op schema. En dit betekent dat jouw pakket later wordt bezorgd. Ooit gehoord van ‘Murphy’s law’?

Moeilijke adressen, omleidingen, wegafsluitingen, alle stoplichten staan op rood. Alles wat fout kan gaan, gaat ook fout. En met een maximaal volgeplande dag kan het voorkomen dat jouw pakket helemaal niet bezorgd wordt.

Wil je meer weten over mijn dagelijkse werk? volg mij dan op Instagram @de_rijdende_dichter

pompwagen
stuk lopen om bij de klant te komen
vrachtwagen blokkeert straat
Lossen in een smalle straat
twee vrachtwagens in een smalle straat
groot vrachtverkeer in een smalle straat


Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *