Rit Duitsland
Dagboek van een chauffeur

Carrièreswitch

Deze keer in Dagboek van een chauffeur neem ik jullie mee op een distributierit door Oost-Nederland en Duitsland. Het is de laatste tijd rustig geweest met mijn ritverslagen. Ik maakte namelijk een carrièreswitch. Dit en meer vertel ik in deze blog.

Carrièreswitch

De reden dat ik de laatste tijd niet zoveel ritverslagen heb geschreven is dat ik niet zoveel meer rij. Momenteel rij ik nog twee dagen per week bij ID Logistics. Ik heb het hier supergoed naar mijn zin en gelukkig geven ze mij alle ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen.

Ik heb namelijk de stap gezet naar freelance content marketeer. Al geruime tijd schrijf ik een column voor BIGtruck en doe schrijfklussen voor andere opdrachtgevers. Dit was altijd makkelijk te combineren met mijn werk als vrachtwagenchauffeur. Maar toen kwam ik in contact met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Een onwijs goed gesprek heeft er toe geleid dat ik hier twee dagen per week als freelancer ga werken op de marketingafdeling. Ik hou mij vooral bezig met teksten schrijven, interviews afnemen en reportages maken. Ik moest mijzelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en ben daarmee gelijk zelfstandig ondernemer. Een mooie stap waar ik ontzettend trots en dankbaar voor ben.

Nog steeds op de bok

Maar gelukkig zit ik ook nog steeds op ‘de bok’. Het rijden blijft nog één van de leukste dingen die ik doe. Inmiddels 18 jaar. Het werken in en met een vrachtwagen is geweldig. Zeker als je mooie ritten hebt. En deze keer had ik een toprit!

Achterhoek

Half acht vertrek ik vanuit Apeldoorn om naar mijn eerste adres in Varsselveld te rijden. Bij een groot distributiecentrum van landbouwproducten, los ik onderdelen voor landbouwmachines. Na het telefonisch aanmelden krijg ik een losdeur toegewezen en kan het lossen beginnen. Een paar nuchtere oosterlingen halen de pallets met een heftruck uit mijn trailer. De vrachtbrieven worden ondertekend en ik kan op weg naar mijn volgende klant.

Ik blijf nog in de Achterhoek rondrijden. Ik los onderdelen in Aalten en producten voor een elektrotechnische groothandel in Winterswijk.

Lossen in de Achterhoek
Richting Duitsland

Voordat ik de grens oversteek los ik eerst nog drie pallets met drukwerk bij een distributiecentrum in Haaksbergen. Bij mijn volgende stop had ik geluk. De heftruckchauffeur van het farmaceutische bedrijf rookte net een sigaret toen ik eraan kwam. Aanmelden was dus niet nodig en de lading werd snel gelost. Als alle klanten nou eens op mij stonden te wachten, dan verliep mijn dag nog soepeler!!

Bij Enschede maak ik de oversteek naar onze oosterburen. Via de A31 en A30 rij ik richting Osnabrück. Rond 15.00 uur kom ik aan, maar er is net een ploegwissel. Ook is mijn rit nog niet gereed. Even wachten dus.

laden in Osnabrück
Foto’s maken tijdens het wachten

Als het bedrijf weer op gang is, krijg ik de opdracht om de trailer om te koppelen. De rit is al deels geladen, maar nog niet alles. Dus heb ik even de tijd om foto’s te maken met mijn nieuwe camera. Ik maakte altijd foto’s met een instapmodel systeemcamera van Sony, de A5100. Een prima camera om mee te beginnen, maar ik vond het tijd voor een upgrade. Na lang zoeken heb ik een nieuwe Sony A6400 gekocht. Ondanks dat het een Sony is, zijn de knopjes en het menu iets anders. Het is dus nog even wennen. Meestal schreef ik gedichten tijdens het wachten, maar misschien wordt foto’s maken wel mijn nieuwe hobby. Of gewoon allebei? Nou ja, ik zie wel.

De truck kan weer worden gestart en de camera berg ik op in mijn tas, want het laden is gereed. En dus zit ik koers richting Apeldoorn. Op de grens nog deze foto gemaakt.

Grensovergang De Poppe
Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *