Ritverslag door Twente
Dagboek van een chauffeur

Dagboek van een chauffeur

Ritverslag week 1, maandag 03-01-2022

2021 gaat de boeken in als een bijzonder jaar. Corona beheerst nog steeds ons dagelijkse leven. Maar één ding is zeker, transport staat nooit stil. Het vervoer van goederen is essentieel en daarom geef ik jullie een kijkje in mijn leven als vrachtwagenchauffeur. Dit keer neem ik jullie mij op een rit door Oost- en Noord Nederland. Een ritverslag van de eerste werkdag in het nieuwe jaar. Week één in blog nr.1.

Oost- en Noord Nederland

Om 06.30 uur loop ik het kantoor binnen om mijn papieren op te halen en mijn rit te bekijken. Vandaag heb ik een route die begint in Rijssen en eindigt in Ter Apel. Ik bak een kop koffie, pak mijn sleutels van mijn Daf CF en loop naar mijn truck. De rit is al geladen in een oplegger, maar die moet ik nog wel aankoppelen. Zo gezegd, zo gedaan. En om iets over zeven ben ik op weg naar mijn eerste klant.

Het is nog rustig op de weg door de lockdown en kerstvakantie. Hierdoor verloopt alles vlot en heb ik voor 09.00 uur al drie klanten blij gemaakt in Rijssen. Hierna los ik nog bouwmaterialen in Ootmarsum. En ik heb nog een adres in Ter Apel.

Hoefijzervervoer

Om in Ter Apel te komen rijd ik door Duitsland. Via de grensovergang Denekamp/Nordhorn rijd ik binnendoor over de B213/402 richting Lingen(D). Hier schiet ik de A31 op richting het noorden. Via de afrit bij Haren(D) steek ik bij Ter Apel de grens weer over terug Nederland in. Als je adressen zich bevinden in Nederland, maar de route loopt door een ander land wordt dit hoefijzervervoer genoemd. Ter Apel ligt tegen de Duitse grens aan, maar om op het industrieterrein te komen moet ik een stuk om Ter Apel heen rijden. Ook hier is het rustig en iets na het middaguur stuur in een bericht naar de planning om te vertellen dat ik leeg ben.

Een korte pauze op de grens tussen Denekamp en Nordhorn.

Laden

Na enkele minuten krijg ik een reactie van de planner. Ik kan laden in Groningen en Veendam. Onderweg maak ik nog een half uur pauze en rond 14.00 uur ben ik op mijn laadadres in Groningen. De klant geeft aan dat ik iets te vroeg ben en dat de zending nog niet gereed is. Wel krijg ik een kop koffie aangeboden om het leed iets te verzachten. Om 15.00 is alles gereed en om half vier staan alle pallets in de oplegger. Ik krijg nog een kop koffie mee voor onderweg en zet koers naar Veendam. Bij onze vestiging in Veendam laad ik goederen voor Apeldoorn.

Aangekomen in Apeldoorn parkeer ik mijn oplegger tegen het losperron en koppel de trailer af. Om 19.00 uur stap ik in mijn personenauto en keer huiswaarts naar mijn lieve gezinnetje.

Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *