barbecue voor Vaderdag
Dagboek van een chauffeur

Barbecue voor Vaderdag

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Zelf ben ik vader van twee fantastische kinderen en ik vind het leuk als ze iets voor me hebben gemaakt. Ik smelt van de trotse gezichten als ze mij met hun tekening of knutselwerk wakker komen maken. Dan voel ik mij de gelukkigste vader op aarde!

Vaak blijft het niet bij een zelfgemaakt knipseltje van de kinderen. De vrouw, vriendin of partner doet ook nog wel een duit in het zakje. Een fles whiskey, goed boek of doos sigaren doen het altijd goed voor Vaderdag. Maar je hebt natuurlijk vaders die wel heel erg goed zijn geweest. Buitenkeukens, barbecues en luxe loungesets zal mening man verblijden dit jaar. Hoe ik dit weet? Ik breng ze namelijk rond.

Waarom vaderdag?

Sanora Smart Dodd uit Washington wilde na een preek over Moederdag haar vader in het zonnetje zetten. Haar vader was een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog. Zijn vrouw was tijdens de bevalling overleden en hierdoor moest hij alleen voor 6 kinderen zorgen. Ze besloot om de geboortedag van haar vader, 19 juni 1910 als eerste Vaderdag aan te nemen. Andere dorpen begonnen dit over te nemen en later kreeg ze ook steun van de Amerikaanse president. In Nederland wordt Vaderdag sinds 1937 gevierd.

” Mijn hemel zeg, dit ding is donders zwaar!”

Zet maar in de schuur, want het is voor mijn man.

In mijn baan als chauffeur kom ik veel bij particulieren. Er wordt steeds meer gekocht in webshops en dat moet getransporteerd worden. Mijn werkgever doet dit voor een grote woonwinkel. Blijkbaar doen de luxe barbecues het erg goed voor Vaderdag dit jaar, want dagelijks breng ik meerdere van deze ‘grote groene eieren’ weg. Ook de ‘The Bastard’ en enorme buitenkeukens zijn populair. En dit zijn niet de lichtste jongens kwam ik achter.

Op de vrachtbrief stond vermeld om de klant een uur voor levering te bellen. Ik belde het 06-nummer en een uur later arriveerde ik in een dorpje in Noord-Holland. De vrouw stond raar te kijken toen ik met mijn vrachtwagen het smalle straatje in kwam rijden. De meeste mensen verwachten namelijk een busje van een koeriersdienst. Vriendelijk vroeg ze of ik de buitenkeuken, verpakt in een grote doos en geplaatst op een pallet, in de schuur kon zetten zodat ze het kon afdekken. Het was namelijk een cadeau voor Vaderdag.
Met mijn elektrische palletwagen kon ik nog redelijk makkelijk over het voetpad langs het huis manoeuvreren. Via het betegelde pad kwam ik op het terras achter de woning waar ook de schuur stond. Helaas bleek de hoge drempel om de schuur in te komen een onneembare horde. Ik bood aan om de doos de schuur in te tillen. Echter had ik niet naar het gewicht gekeken. Wat blijkt: dit gietijzeren apparaat weegt 112kg! Met veel duw -en trekwerk heb ik de doos in de schuur gekregen. Wel met een tevreden klant als eindresultaat. Het was dus niet voor niets.

Natuurlijk is het leuk als je dit soort cadeaus mag krijgen voor Vaderdag, maar nodig is het niet. Want als vader word je het gelukkigst van zelfgemaakte knipseltjes en trotse kindertjes aan je bed.

Wil je meer weten? Volg mij dan op Instagram @de_rijdende_dichter
Delen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *